overpaarden.com


Ga naar de inhoudsopgave

Nieuws

Over paarden... NIEUWS 2017

In 2017 starten we in de klasse Lichte Tour en hopen we ons verder door te mogen ontwikkelen in de richting van de zware tour.

Kijk voor het laatste nieuws even op mijn facebookpagina

Amazone en instructrice Joyce Haaijer en
MeiGrandPrixneiGrandPrix


In 2016 hebben we de kans gekregen om deel te nemen aan het project 'MeiGrandPrixneiGrandPrix' waarbij 7 deelnemers onder begeleiding van toptrainer Alex van Silfhout worden ondersteund op weg naar het hoogst haalbare in de dressuursport de Grand Prix.

Op de site www.meigrandprixneigrandprix.nl staat het laatste nieuws, inclusief trainingsmomenten en filmmateriaal. Ook op facebook zijn we te volgen!

Ook in de Subtop staat Tialda haar mannetje.


Inmiddels rijden we steeds bovenin mee in de klasse ZZZwaar. In 8 wedstrijden zijn we inmiddels startgerechtigd in de klasse Prix de St. George.

2015 Topjaar met Tialda

In mei 2015 zijn we voor het eerst gestart in de klasse ZZlicht.

Het hele seizoen hebben we prima scores gereden en vele wedstrijden mogen winnen met als PR 239 punten in deze klasse op de selectiewedstrijd voor het NK in Kootwijk en op de Friese Kampioenschappen een monsterscore van 77% van een van de juryleden voor onze Kur op muziek.

In augustus 2015 zijn we
Fries Kampioen geworden en in september 2015 op onze laatste wedstrijd in deze klasse zijn we ook nog KFPS kampioen geworden op het NK in Kootwijk.

In oktober 2015 staan de eerste subtopwedstrijden gepland en gaan we starten in de klasse ZZZwaar.

18 november 2014
Eerste groep leerlingen Nordwin College hebben certificaat Paard
enWelzijn binnen
Op 1 oktober zijn we bij Nordwin College in Heerenveen weer van start gegaan met twee groepen leerlingen die de speciaal voor Nordwin leerlingen gemaakte praktijkopleiding PaardenWelzijn hebben gedaan.

In de aflopen weken zijn we aan het werk geweest met paarden en hebben we veel theoretische en praktische kennis opgedaan over paarden, hun verzorging en het trainen van paarden. We zijn op verschillende locaties geweest om in de praktijk met paarden te werken.

De eerste groep heeft op 11 november een uitgebreide toets met glans doorstaan en op 18 november als afsluiter een heerlijke bosrit te paard gemaakt waarna ze de welverdiende certificaten in ontvangst mochten nemen.


14 november 2014 - CH Vinkega
Op vrijdagavond in Vinkega 1 proef gestart in de klasse Z2 waar we een tweede prijs en 213 punten behaalden; Ik was echter niet tevreden over onze prestatie want ik wilde 'een gedurfde proef' rijden maar het werd weer 'een netjes reden' proef. De volgende wedstrijd ga ik proberen er nog een schepje bovenop te doen :-)


20 september 2014

Titel op NK in Kootwijk in klasse Z2!


Op 20 september heeft Tialda weer een titel gewonnen.
Door zowel de proef als de Kr op muziek te winnen zijn
we KFPS Kampioen in de klasse Z2 geworden.


14 september 2014 CH Elsloo
Tijdens het mooie concours in Elsloo hebben Tialda en ik 2x eerste prijs in ontvangst mogen nemen in de klasse Z2. Een mooie generale voor het NK in Kootwijk op 20 september.

28 augustus 2014 - Selectie voor NK in Koudum
Plaatsingspunten binnen voor NK in Koudum met 3e prijs

9 augsustus 2014 - Selectie voor NK in Assen
De dag na de Friese Kampioenschappen direct weer in actie met Tialda in Assen waar we 1 proef hebben gereden en een mooie eerste plaats ons weer de nodige plaatsingspunten voor Kootwijk opleverde.

8 augustus 2014 - Friese Kampioenschappen mooie 7e plaats

25 juli 2014 - Twee keer eerste prijs met Tialda voor selectie NK in Drachten

3 mei 2014 eindelijk weer op concours met Tialda...
Na maanden van blessureleed bij Tialda door een vervelende rugblessure eindelijk weer een keer op pad geweest en voor het eerst in de klasse in de Z2 gestart. Het was een spannende dag in Dwingeloo maar Tialda liep best heel fijn en ondanks een paar flinke missers (met als cijfer 2x een 2) hadden we in beide proeven een winstpunt, 204 en 216 punten en zelfs nog een derde prijs.

12 januari 2014 Meike Imkje H. verkocht naar Peking

29 november Concours Emmeloord 2x eerste prijs in de klasse Z voor Tialda
Op vrijdagavond 29 november met Tialda naar CH Emmeloord geweest en twee keer beslag weten te leggen op de eerste plaats en drie winstpunten rijker met 210 en 225 punten.

28 oktober 2013 - Ster Sportmerrie Meike H. officieel te koop

Door de aankoop van Tialda moet ik nu mijn andere paard Meike H. Ster Sport merrie met vol papier te koop aanbieden.
Meike is een superfijn te rijden paard die alle oefeneningen tot en met de klasse Z2 beheerst. Ze springt nette vliegende wissels en is heel fijn aan het bit. Meike is bij ons geboren en ik heb haar zelf opgeleid tot het huidige niveau klasse Z2 dressuur.

15 oktober 2013 - Tialda officieel mijn paard!

Op 15 oktober 2013 heb ik Tialda H. officieel van Hajo Haaijer mogen kopen en ben ik nu de trotse eigenaar van Tialda.

21 september 2013 - Heropening Fries Paarden Centrum en open dag Paard en Mens Onderwijs in Drachten

Op 21 september a.s. mag ik met Tialda een showgedeelte verzorgen ter ere van de heropening.

Komen jullie ook kijken? Rond 12:00 uur mag ik in actie in de grote hal. Spannend!


1 september 2013 CH Wateren Super comeback van onze Meike H. en Tialda H.

Meike is op 1 september voor het eerst weer meegeweest op concours na anderhalf jaar afwezigheid door zwangerschaps- en bevallingsverlof. Op 23 april 2013 heeft ze een hengstveulen (v. Wolfert) gekregen genaamd Swarte Twirre (Zwarte wervelwind)

Meike had er zin in en liep twee fijne proeven die ons 206 en 214 punten opleverde.
Er was zelfs maar 1 paard die hogere punten liep dan Meike in de klasse Z1 en dat was....
Tialda!
Tialda liep twee mooie proeven die goed waren voor 221 en 225 punten en daarmee twee keer de 1e plaats.

Op CH Wateren behaalden we dus 6 winstpunten in 4 Z proeven en behaalden we twee maal de 1e plaats, de 2e plaats en een 4e plaats. Een topdag!

Na Tialda heeft Meike nu ook de winstpunten behaald om te mogen uitkomen in de klasse Z2 dressuur!

16 juni CH Gorredijk
In de klasse Z1 liep Tialda naar een keurige derde prijs en een dikke winstpunt met 216 punten.

26 mei 2013 Tialda
"de nieuwe Bondgirl" tijdens CH Oosterwolde
Tialda liep 's morgens fijn tijdens de proef Oosterwolde. We hadden een 3e prijs met 217 punten in de klasse Z1. Inmiddels hebben we de punten voor de klasse Z2 dressuur.

's Middags tijdens de kr op muziek liet Tialda zien dat ze een chte bondgirl is die schittert op de muziek van James Bond. We konden een hele mooie kr neerzetten en de jury had kippevel (net als ik) het was genieten. De hoogste score voor de kr in alle klassen was onze beloning 74.25%!!

16 mei 2013 Tialda 'waterproof' in Drogeham
Op het CH Drogeham liep Tialda twee fijne proeven in de stortregen. Ondanks de regen en kou liep ze naar een 2e en 3e plaats met 210 en 213 punten. Nat maar tevreden konden we naar huis.

12 mei 2013 Geslaagde Kr op muziek voor Steffen!
Op de muziek van James Bond heeft Tialda een fijne kr gelopen en heeft ze zich van haar beste kant laten zien tijdens het 60ste verjaardagsfeest van Steffen. Het was leuk om te doen!

5 mei CH Marum - 4e en 7e plaats voor Tialda in Z dressuur
Op ons eerste buitenconcours liep Tialda twee nette proeven die werden beloond met resp. 214 en 208 punten. In een sterk deelnemersveld van 27 Z combinatie's was ik niet ontevreden met een 4e en 7e plaats.

Maart/april 2103 - Kr op muziek voor Steffen zijn verjaardag
Op 12 mei a.s. ga ik speciaal voor Steffen zijn verjaardag (dat wilde hij graag) een nieuwe eigen kr op muziek met Tialda rijden.
We zijn druk aan het oefenen en hebben er veel zin.

1 april 2013 - het is nu officieel; PMO en OverPaarden bundelen hun krachten!
Per 1 april 2013 ga ik lessen verzorgen bij PMO te Drachten. Klik hier voor meer info over PMO n de lessen die ik daar ga verzorgen.

9 februari 2013 - Sneek - Friese Kampioenschappen -
Tialda haalt Sportpredicaat!


Ondanks de teleurstellende plaatsing heeft Tialda wel 60% gescoord en mag ze het Sportpredicaat dragen!

Ze is nu Z dressuur met 5 winstpunten in 5 wedstrijden!

9 februari 2013 - Sneek - Friese Kampioenschappen
Tialda liep een brave proef in Sneek. Ik reed zelf "op safe" en tja dat had ik niet moeten doen. Van de ene jury kregen we 210 punten en stonden we keurig 3e maar helaas was de andere jury minder enthousiast over onze proef en werden we 13e geplaatst met 198 punten, hetgeen resulteerde in een 10e plaats waardoor we niet door gingen naar de finale -de beste 8 mochten door-.

27 januari 2013 - CH Oudega - 2x oranje
In Oudega liep Tialda twee nette proeven die werden beloond met 212 en 214 punten. Dit was genoeg voor twee keer de eerste plaats!

13 Januari 2013 - Warga - Selectiewedstrijd klasse Z voor het Fries Kampioenschap

Warga; Tialda had zoals de meeste paarden daar wel spanning bij het binnenkomen. Het terras met mensen maakte ook op haar wel indruk. Ik kon haar gelukkig goed door deze spanning heen rijden en een fijne proef neerzetten. 220 Punten en een derde prijs kunnen we weer op ons lijstje zetten en ons startbewijs voor de kampioenschappen is weer binnen!


Oktober t/m december 2012 - Geslaagde gastlessen OverPaarden bij Nordwin College in Heerenveen.

In de periode tussen de herfst en kerstvakantie mocht ik weer gastlessen verzorgen bij het Nordwin College in Heerenveen. In het vorige schooljaar waren het nog 5 middagen die ik mocht verzorgen; dit jaar kon ik het uitbreiden naar 9 middagen! Hierdoor hebben we diverse leuke extra praktijkmiddagen kunnen doen naast het bezoeken van "Stoeterij het Swarte Paert in Hemrik" en "het toiletteren van paarden bij Manege Dekema", ondermeer; kennismaking met de Westernsport, een leuke buitenrit in de bossen van het Drents Friese Wold in Wateren het scheren van paarden bij PMO in Drachten.

Onderstaand een aantal foto's van deze leuke leerzame periode!2 november - St. Johannesga - Super debuut van Tialda in de klasse Z

De eerste keer in de klasse Z1 op concours in St. Johannesga leverde voor Tialda direct 212 punten op en de 1e prijs!


29 september 2012 - Kootwijk - Nationale KFPS Kampioenschappen 2012.

Tialda Nationaal KFPS Kampioen 2012 Klasse M2!!

VorigePlayVolgende

5 oktober 2012 - Artikel Paardenkrant
Afgelopen zaterdag 29 september 2012 te Kootwijk voor het eerst weer gestart met Tialda na haar ziekzijn n Kampioen geworden!
Ze liep twee superfijne proeven en ik heb weer genoten van haar... Wat ben ik toch blij met dit geweldige dier (Hajo Haaijer bedankt!)

Onderstaande tekst staat op de site van het KFPS over Tialda en mij:

Unaniem
In de M2 werd de elegante combinatie Joyce Haaijer-Van der Meulen met de stermerrie Tialda H (v. Jasper 366P) overtuigend kampioene met 67 procent, ook in de ochtendronde stond ze al met overmacht op de eerste plaats. Ze reed zeer correct en Tialda H liet vooral ijzersterke verruimingen zien.
Alle kampioenen 2012 op een rij!De 2e van rechts zijn wij voor de trailer van de hoofdsponsor; Post Kogeko. Wat een mooie dekens h? Dat oranje is zo mooi op die zwarte parels van ons.

1 september - Voor de eerste keer weer op Tialda gereden... (ben z blij)
Ik had Tialda gisteren al een keer voorzichtig gelongeerd en op 1 september gelukkig weer even op Tialda gereden. Wat is dt dan weer fijn. Ze voelde gelukkig meteen weer heel goed, volgens mij had ze geen last meer van de plekken op haar rug, en ik heb (nu) goede hoop dat we wl naar Kootwijk kunnen op de 29 september a.s. Ik ga voorzichtig de training weer oppakken!

31 augustus - Definitief geen Hippiade voor Tialda en mij.
Zaterdagochtend 26 augustus heeft de dierenarts haar meteen antibioticum voorgeschreven en ze knapt gelukkig wel weer op. Maar helaas kunnen Tialda en ik niet deelnemen aan de Hippiade 2012 op 7 september a.s. Ik heb vandaag met pijn in hart onze deelname definitief moeten afzeggen bij KNHS en Paardensport Friesland.

25 augustus - Tialda ziek...
Toen we 25 augustus terugkwamen van 1 weekje vakantie bleek Tialda helaas een ernstige huidaandoening te hebben opgelopen door de hitte. Ze zat over haar hele lichaam onder de bulten en stond met hele dikke benen. Geen prettige thuiskomst vrijdagnacht...

11 augustus - Friese Kampioenschappen te Harich -

Met Tialda reserve Kampioen van Friesland in de klasse M2!!

Op 7 september mogen we Friesland vertegenwoordigen op de Hippiade (NK) te Ermelo.

27 juli Drachten - KFPS Selectiewedstrijd - Weer 2x oranje!
In de hitte op vrijdag 27 juli heeft Tialda weer goed gepresteerd. De proeven waren niet zo overtuigend als in Oldeholtpade maar wel goed voor twee keer de eerste plaats met 187 en 195 punten. Hiermee hebben we ons geplaatst voor de Nationale Kampioenschappen in Kootwijk op 29 september a.s.

13 en 15 juli 2012 - Topweekend Tialda: 3x Oranje met 7 winstpunten in de M2!
Vrijdag 13 juli in Vinkega werden de selecties voor de Friese Kampioenschappen verreden, ditmaal indoor ivm het slechte weer. Dit deerde Tialda niet en zij liep een hele fijn proef waarmee we eerste werden met 195 punten. De selectie voor de Friese Kampioenschappen op 11 augustus a.s. zijn veilig gesteld.
Zondag 15 juli werd in Oldeholtpade de eerste noordelijke selectie verreden voor de Nationale KFPS Kampioenschappen in Kootwijk. Ook hier wist Tialda weer tweemaal oranje te scoren; de tweede proef wisten we 196 punten te scoren goed genoeg voor het oranje lint. De eerste proef verliep echter superfijn en werd beloond met maarliefst 217 punten en een 9 voor de uitgestrekte draf!

6 juli 2012 - Sonnega; selectie FK. Tialda scoort 4 winstpunten tijdens debuut M2.
Op een zonovergoten concours in Sonnega deed Tialda weer heel goed haar best. De eerste proef was nog wat voorzichtig gereden en hadden we last van wat kijkerigheid; een vijfde plaats met 182 punten. De tweede proef liet Tialda zich los en begon heerlijk te swingen; we reden een superfijne proef die werd beloond met 210!! punten. Helaas was het alleen de eerste proef die meetelt voor selectie voor de Friese Kampioenschappen en moeten we volgende week in Vinkega nog wel hoger eindigen om mee te kunnen doen aan de kampioenschappen...

6 juli 2012 - Freija verkocht!
Freija (de moeder van Tialda) is verkocht naar Amersfoort. Jaqcueline en Freija heel veel plezier met elkaar gewenst!

4 juni 2012 - Meike drachtig!
Vanmorgen kregen we het goede nieuws dat Meike Ster Sport (V. Jasper) drachtig is van de jonge hengst Wolfert. Wolfert is een zoon van Felle en vanuit de rapporten zou deze hengst voor goede sportnakomelingen kunnen zorgen....
Dus in de loop van april 2013 hopen wij weer een veulentje in onze stallen te hebben.


2 juni 2012 - CH Oranjewoud
Prachtig weer was het in Oranjewoud. Met Meike in de klasse Z twee fijne proeven gereden waarbij de eerste proef 207 punten dus winst opleverde. De tweede proef die ik zelf eigenlijk nog wat fijner vond gaan omdat ik het drafgedeelte mooi kon afwerken leverde 203 punten op. Met Tialda in de M1 ook twee fijne proeven gereden. De eerste proef was goed voor de 2e prijs met 197 punten. De tweede proef kregen we 188 punten hetgeen een 6e prijs opleverde.

27 mei 2012 - CH Oosterwolde
Zondag 27 mei was het dan eindelijk zover; de eerste outdoorwedstrijd voor ons. Met Meike heb ik 1 proef gereden in de Z. Met 202 punten net niet genoeg voor winst mede door een paar fouten en niet flitsend genoeg rijden tijdens de proef. Tialda liep beide proeven heel fijn en dit resulteerde in een 1e en 2e prijs met beide keren 201 punten. Dus weer 4 winstpunten erbij voor Tialda!

20 april 2012 - Eerste dressuurshow bij Stoeterij Het Swarte Paert in Hemrik!


Per 20 april ben ik begonnen bij "Stoeterij Het Swarte Paert" in Hemrik waar ik ondermeer de dressuurshows voor mijn rekening mag nemen. Voor de eerste show had ik Tialda meegenomen en ze deed het super! Ze was niet echt onder de indruk van de prachtige entourage en de 70 mensen die langs de kant van de bak stonden te kijken en foto's e.d. maakten. De demonstratie en de kr op muziek verliep goed en het publiek was heel enthousiast. De komende maanden staan er verschillende shows gepland en ik ben superblij dat ik dit samen met "het team van de stoeterij" mag gaan verzorgen. Onderstaand een aantal foto's van de show met de Elite Arabo Friese Merrie Nieske (v. Yk Dark Danilo). Nieske is een van de paarden in eigendom van de Stoeterij.


11 april 2012 - De site weer online!
Na vorige week te zijn 'gehacked' door iemand die dat leuk schijnt te vinden... inmiddels gelukkig alle bestanden weer hersteld en nu weer online! Ik hou jullie weer op de hoogte.

10 april 2012 - Eerste clubles aan Ponyclub en Rijverening De Hynstewille in Oosterwolde!
Om de week 2 uur dressuurles aan "het Oost" in Oosterwolde 19.00 - 21.00 uur.
Na afgelopen winter al een keer een invalles te hebben gegeven mocht ik 10 april de eerste dressuurles geven aan de pony's en paarden die rijden bij de Hynstewille. Het was weer superleuk om te doen en ondanks de regen hebben we fijn gewerkt! Ik hoop dat we dat nog lang gaan doen met elkaar. Heel veel succes op de wedstrijden dit weekend!

19 maart 2012 - Eerste clubles aan RSV Neo in Noordwolde!
Iedere maandagavond 3 uur les in Vinkega 19.00 - 22.00 uur.
Op maandag 19 maart heb ik de eerste les aan RSV Neo in Noordwolde mogen geven! Eerst 1 uur pony's en daarna 2 uur paarden. Het was een spannende maar zeker leuke en leerzame avond. Ik hoop nog lang les te mogen geven aan jullie want het was leuk!

24 maart 2012 - 3e prijs KFPS Indoor Kampioenschappen
Op zaterdag 24 maart heb ik met Tialda mogen deelnemen aan de finale van de KFPS Indoor Competitie 2011-2012 in Sonnega. De proef verliep verre van vlekkeloos en we maakten, na een uitglijder van Tialda waardoor we beiden een beetje van slag waren, een paar onnodige fouten waardoor we niet verder kwamen dan ruim 61%. De plaatsing in de competitie in combinatie met deze punten waren nog wel goed genoeg voor de derde plaats in het klassement in de klasse M1.

15 februari 2012 - Zeer geslaagde gastlessen 'over paarden' bij AOC in Heerenveen.
In de periode van december tot februari heb ik 5 lesmiddagen mogen verzorgen bij het AOC in Heerenveen. We hebben theorie behandeld over evolutie, ziektes, omgang & verzorging, het gebit, lichaamstaal en het rijden van een paard. Daarnaast hebben we een aantal praktijkcases gedaan zoals poetsen, verzorgen en vlechten, een longeermiddag en een bezoek aan manege "De Ponyhof" in Lippenhuizen. De klas was heel enthousiast en ook het AOC heeft aangegeven aan deze reeks een vervolg te willen geven! Een groter compliment kan je niet krijgen. Ik heb genoten en hoop snel weer zo'n mooie opdracht te krijgen!

11 februari 2012 - Friese Kampioenschappen
Helaas hebben we op de Friese Kampioenschappen niet goed kunnen presteren... door spanning lukte het niet om een mooie proef te rijden en zo werd hij ook beoordeeld. We hadden gemiddeld nog wel boven de 60% (dus een winstpunt) maar tevreden konden we niet zijn. Ook dat hoort bij het werken met mensen en paarden. Volgende keer weer beter.

8 januari 2012 - Warga - selectie Friese Kampioenschappen
Tialda is het jaar goed begonnen... bij de selectiewedstrijd in Warga liep Tialda goed voor 197 punten en de eerste plaats. Op 11 februari mogen we naar Sneek om mee te doen met de Friese Kampioenschappen.

28 december 2011 - Tialda sluit het jaar in stijl af...
Op woensdag 28 december 2011 voor de KFPS Competitie in Balkbrug liep Tialda twee hele fijne proeven. Deze werden beloond met twee keer de eerste prijs met 200 en 214 punten. Balkbrug was goed voor 5 winstpunten op 1 dag!

21 december 2011 - Cursus Paard
enWelzijn bij AOC te Heerenveen!
Woensdagmiddag 21 december gaat voor een groep studenten van het AOC de Cursus PaardenWelzijn van start. In vijf middagen gaan we aan de slag met ons favoriete dier; het paard!

11 december 2011 - Indoor selectiewedstrijd te Sonnega
Zondag 11 december met Tialda een keurige score van 194 punten behaald met een 4e plaats.

21 & 28 november 2011 - De workshop bij de Ludanchelo hoeve in Wateren zeer geslaagd!

Een achttal cursisten hebben maandag deelgenomen aan de workshop: Over paarden... de kennismaking.
De groep was heel enthousiast en we hebben heel hard gewerkt met elkaar! Ik vond het superleuk om te doen en ik ga graag op jullie uitnodiging voor volgend jaar in!


17 november 2011 - Les Johan Hamminga te Elspeet
Op 17 november om 18.00 uur was het dan zover... de eerste les in het kader van de sportstimuleringsprijs van het KFPS van Johan Hamminga! Een leuke leerzame ervaring waarbij de puntjes op de i zijn gezet. Het superscherp maken van Tialda op de hulpen en het sterker maken van haar kwamen als aandachtspunten naar voren en hier hebben we dan ook hard aan gewerkt.

11 november 2011 - Indoor selectiewedstrijd te Sint Nicolaasga
De eerste keer in de klasse M1 dressuur met Tialda een nette proef gereden. Het resultaat was 184 punten en een 5e prijs. De eerste selectiepunten voor de indoor competitie staan!

22 oktober 2011 - Utrecht
KFPS Sportstimulerings- prijzen uitgereikt

Tijdens het Post-Kogeko KFPS Kampioenschap Dressuur in Kootwijk zijn 24 september de twaalf genomineerde combinaties officieel bekend gemaakt. Dit zijn veelbelovende talentvolle dressuurcombinaties die door juryleden tijdens de selectiewedstrijden zijn aangewezen. De genomineerden kregen 22 oktober in de Utrechtse manege een lesdag aangeboden.

Om te bepalen wie de KFPS Sportstimuleringsprijs van 200,- mocht krijgen, heeft Grand-Prix amazone Sylvia Naagen uit Nuland de combinaties beoordeeld op presteren en vermogen en daarnaast vooral op de ontvankelijkheid voor aanwijzingen en de verwerking daarvan. In het verlengde daarvan: hoe trainbaar zijn de verschillende combinaties en welke combinaties zullen met de uitgeloofde prijs en besteding daarvan aan goede instructie in de toekomst veel vooruitgang maken.

Hiervoor zijn aangewezen:

Marieke Witte, Winterswijk met Klasiena G. (v. Winand) (Z1)
Ingrid van Es, Hapert met Silke Maaike (v. Folkert) (L1)
Joyce Haaijer, Langezwaag met Tialda H.(v. Jasper) (M1)

De drie gelukkige winnaars ontvingen een prachtige deken van het KFPS en uit handen van KFPS bestuurslid Marten Pelleboer een cheque ter waarde van 200,-

Ik hoop het lesgeld te kunnen besteden aan een aantal lessen van de heer
Johan Hamminga. Johan Hamminga is iemand die werkt met respect voor het paard en toch het uiterste uit een combinatie kan halen...

Op 21 en 28 november a.s. geef ik de workshop "over paarden - de kennismaking"
Bij manege "Ludanchelo hoeve" in Wateren (Drenthe).

Kijk even op de site voor meer informatie over tijden en kosten: www.lundanchelo.nl.

24 september 2011 met Tialda naar de Nationale KFPS Kampioenschappen te Kootwijk

Op het mooie terrein van Gert en Wietske van der Hoorn in Kootwijk de landelijke finale gereden van het NK Dressuur voor Friese paarden.'s Morgens veel last van zenuwen, want beter dan vorig jaar (kampioen) kon natuurlijk niet... maar met ruim 65% mochten we 's middags door naar de finale! Ik ben 's middags 'gewoon' gaan genieten en heb een fijne proef gereden met Tialda. Ik had 199, 202 en 207 punten 67,56%!

...Echter bleek na de finale dat zowel Esther Liano als Judith Pietersen tot na de komma ook 67,56% hadden gereden en er eigenlijk 3 winnaars in de klasse L2 waren!Wat een verhaal; drie ruiters, drie juryleden, drie proeven en dan 100% hetzelfde percentage halen! Bij een gelijke stand geven de plaatsingspunten van de hoofdjury de doorslag en ben ik uiteindelijk als derde geindigd. Een mooi zadeldek, bloemen, stalplaat, kampioensrozet en een mooie prijs rijker ben ik weer heel trots op Tialda.Aan het einde van de dag zijn we met de overige 11 genomineerden voor de sportstimuleringsprijs (op 22 oktober a.s.) ook nog in het zonnetje gezet en hebben we ook daar nog een prachtige bos bloemen voor gekregen. Deze heb ik aan mijn moeder en Steffen gegeven voor hun geweldige support!

10 september - Geselecteerd voor de stimuleringsprijs van het KFPS!!

Met Tialda mag ik op 22 oktober a.s. meerijden in Utrecht voor de sportstimuleringsprijs van het KFPS. Op de site van de Kogeko Kampioenschappen staat meer informatie over dit mooie initiatief n nieuws en uitslagen van de Kampioenschappen:
www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl

10 september - Hippiade te Ermelo
Tijdens het losrijden in de binnenbak liep Tialda cht heel fijn. Ik was dan ook heel trots op haar. Helaas kwamen we buiten in de baan en kreeg Tialda last van spanning die ik er helaas niet uit kon rijden... de proef was dan ook niet fijn te rijden en ik was ook niet tevreden. Onze score van 177, 190 en 194 punten was ook niet genoeg om door te gaan naar de beste 15.... even slikken en daarna genieten van de prachtige kr op muziek van de toppers in de klasse Z2 dressuur. Wat zaten daar een klasse combinaties bij zeg; geweldig om te zien!

3 september - Joure inhaal selectiewedstrijd voor de NK Friezen te Kootwijk
L2 - Met Tialda fijne proeven gereden. 2x een eerste prijs met 198 en 216 punten van de jury!

1 september - Joure inhaal selectiewedstrijd voor de NK Friezen te Kootwijk
Z1 - Met Meike een fijne proef gereden in de binnenbak in Joure in de klasse Z1. Met een dikke winstpunt 207 was ik niet ontevreden en ik kon mij heel goed in het commentaar van de jury (dhr. H. van Hall) vinden dat ik zelf de proeven in het Z nog beter moet gaan afwerken om hogere punten te halen (daar gaan we aan werken!). De tweede proef buiten verliep allesbehalve soepel omdat er een hele grote freesmachine van het werken aan de weg vlak naast onze baan stond. Meike vond dit erg eng en het gevolg was dat we helaas naast de 8-ten ook diverse 4-ren moesten incasseren door de spanning, 196 punten was dan ook terecht.

14 augustus 2011 - Assen - Selectiewedstrijd voor de NK Friezen te Kootwijk in september

Na onze fijne dag op de Friese Kampioenschappen in Gorredijk de volgende dag meteen weer afgereisd naar Assen waar een selectiewedstrijd werd gehouden voor de Kogeko Kampioenschappen te Kootwijk op 24 september.Het was erg nat op het terrein in Assen maar dat mocht de prestaties niet drukken. Met 200 en 208 punten; goed voor twee keer een tweede plaats was ik heel tevreden en hebben we ons geplaatst voor de wedstrijd in Kootwijk.

13 augustus 2011 - Friese Kampioenschappen 2011
Tialda H. reserve Kampioen van Friesland in de klasse L2!!

Met Tialda mogen we Friesland vertegenwoordigen op de Hippiade in Ermelo op 10 september a.s. Met een eerste plaats van twee van de vier jury's ben ik zeer tevreden en blij met het behalen van het reserve kampioenschap van Friesland.

Meike H. 10e van Friesland in de klasse Z1!!
Met een fijne proef, die helaas nog een paar foutjes teveel had, naar de beste 10 van Friesland in de klasse Z1 gereden! Met een score van ruim 61%.

6 augustus 2011 - Clinic Kr op muziek in Uithuizen

Op prachtige muziek van Abba een hele fijne Kr gereden in Uithuizen. Het eerste deel van de Clinic bestond uit het uitleggen van de te rijden onderdelen en het tonen hiervan (filmpje volgt). Het tweede deel was de Kr zelf rijden. Ik was heel tevreden over Meike; de grote baan, genodigdentent met veel publiek n een gladde bodem door de enorme hoeveelheid regen die er was gevallen... Meike deed heel fijn haar best! Het publiek en de organisatie waren enthousiast dus het was voor ons een supergeslaagde dag.
Klik hier voor het filmpje van de Kr.


18 juli 2011; op de site van PaardensportFriesland gezien dat we (definitief) met beide paarden geselecteerd zijn voor de Friese Kampioenschappen! Tialda in de klasse L2 en Meike in de klasse Z1.

16 juli 2011 te Gorredijk: Meike verdient haar 5e en 6e winstpuntpunt in de Z1 en heeft hiermee het sportpredikaat behaald!! Ze heet nu: Meike Imkje H. Ster Sport.

15 & 16 juli 2011 - Selecte Friese kampioenschappen te Gorredijk
Z1 - Met Meike een nette eerste proef gereden; Deze was goed voor een vierde plaats met 208 punten. De tweede proef, werd beloond met 209 punten en een 6e plaats, was ook naar tevredenheid.
L2 - Met Tialda twee hele fijne proeven gereden! De eerste (selectieproef) waren we 2e met 199 punten en de tweede proef derde met 190 punten.


8 & 9 juli 2011 - Selectie Friese Kampioenschappen te Vinkega

Z1 - De eerste proef heel fijn gereden en beloond met 205 en 220 punten! Samen met nog twee combinaties de hoogste score met 62.5%. Voor de selectie van de Friese Kampioenschappen een derde plaats door de ex aequo regeling. De tweede proef was niet flitsend genoeg maar wel goed voor een vijfde plaats met 195 punten.
L2
- De eerste proef met Tialda was een beetje te braaf gereden door mijzelf; 186 punten (te weinig voor selectie voor de Friese kampioenschappen). De tweede was veel beter en goed voor een tweede plaats met 192 punten.

3 juli 2011 - CH Oldeholtpade (selectie NK Friezen te Kootwijk in september)
Z1
- Met Meike een fijne proef in de klasse Z gereden die werd beoordeeld met winst; 210 punten! De 2e proef maakte ik zelf een paar domme fouten waardoor we, geheel terecht, niet verder dan 198 punten kwamen.L2- Met Tialda weer twee fijne proeven gereden in de klasse L2. De eerste proef was voor mijn gevoel en beetje te braaf gereden maar leverde wel een 1e prijs op en 203 punten. De tweede proef was voor mijn gevoel flitsender en scherper gereden maar helaas kwamen we niet verder dan een 6e plaats en 183 punten...

16 juni 2011 - CH Gorredijk
L2 - Met Tialda 2x een fijne proef gereden; de eerste proef leverde 188 punten en een tweede prijs op.De tweede proef waren we eerste met 200 punten mt leuk positief jury commentaar van dressuuramazone Claudia Vega; "kwaliteitsvolle Fries, keurig gereden" was het commentaar op onze coupon.

4 juni 2011 - CH Oranjewoud
In de klasse L2 met Tialda twee hele fijne proeven gereden. We kregen 2x 190 punten wat goed was voor de 5e en de 6e plaats.In de klasse Z1 met Meike werd de warmte haar wat teveel het was 30 graden; ze liep dan ook een lauwe proef hetgeen ons geen winstpunten opleverde.

29 mei 2011 - CH Oosterwolde
Voor de eerste keer in de klasse L2 dressuur met Tialda; ze liep heel fijn. We kregen zelfs 2x een 1e prijs met 191 en 201 punten. Helaas liep Meike wat minder fijn in de klasse Z1 en we hadden 2x net geen winstpunt.


26 mei 2011
Lancering van mijn eigen site:
www.overpaarden.com

19 mei 2011
Geslaagd voor de ORUN Instructie Opleiding Fase 2 met eigen rijden!!!

15 mei 2011
Gevraagd om op 6 augustus 2011 in Uithuizen een showblok te verzorgen met een kr op muziek!! De link naar de site van de paardendag in Uithuizen volgt tzt.

15 mei 2011 - CH Marum
L1 dressuur met Tialda - 2x eerste met 197 en 204 punten
Z1 dressuur met Meike - helaas 2x net geen winst 200 en 203 punten

7 mei 2011 - Sint Nicolaasga (1e outdoorwedstrijd)
L1 dressuur met Tialda - 1e prijs met 201 punten
Z1 dressuur met Meike - 3e prijs met 215 punten


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu